MCM Ammerlaan kweekt het hele jaar rond perkplanten. Begin maart vindt de eerste uitlevering plaats van osteospermums. Half maart komen daar de geraniums bij in verscheidene variëteiten en kleuren. Half juli begint de uitlevering van de garden mums. En vanaf half oktober volgen de poinsettia’s.

Osteospermum
Onze Kaapse margrieten zijn leverbaar in allerlei kleuren, zoals lila, roze, geel, wit, rood-wit, rood en oranje. Op de veiling worden meestal zes kleuren op een kar aangeleverd.
De osteospermum wordt gekweekt in een 10,5 cm pot, levering van 10 maart t/m ca. half april. Het assortiment is van Van Santen.

Geranium
MCM Ammerlaan is vooral gespecialiseerd in balkongeraniums, de zogenoemde Ville de Paris. Die kweken we in drie verschillende kleuren: rood, roze en lila. De geraniums worden gekweekt in een 10,5 cm pot, levering vanaf half maart t/m week 23.

Daarnaast kweken wij zonale’s (vooral Savannah-soorten), een staande geranium met bijna ronde bladeren. En peltatums, geraniums met gladde, wasachtige bladeren die we vanwege hun (half)hangende stengels kweken op een rekje. De zonale’s en peltatums worden gekweekt in een 13 cm pot. Stekleverancier is Dümmen.

Gardenmum
De gardenmum is een chrysant die zowel voor pot als perk geschikt is, en het binnen en buiten goed doet. Levering in rood, geel, lila, bruin, wit en roze, meestal per mix. De garden mums worden gekweekt in een 12 cm pot, levering week 30 t/m 40.

Poinsettia
We kweken twee soorten kerststerren: de Viking en de Elegance white. Ze worden in een bedrukte hoes geleverd met minimaal vijf koppen en zwaar vertakt. De poinsettia’s worden gekweekt in een 13 cm pot, levering week 42 t/m 50.